Vi kan få provision på det du köper genom våra länkar. Helt utan kostnad för dig. Läs mer

DjurHemma Rekommenderar: Matskålar Till Hund

Matskål är bland det första som du behöver köpa till din hund.

Att servera maten till din hund i egna skålar känns ganska självklart.

Men matskålar kommer i alla möjliga former, modeller och prisklasser. Det är inte lätt att veta vad som är bäst för hunden.

För att underlätta i matskåls-djungeln, har vi här satt ihop en rekommendation på vad du bör titta efter när letar efter matskålar och ett förslag på en produkt som vi gillar.

Innehållsförteckning

Vad Krävs Av Bra Matskålar Till Hunden?

Det finns lite att fundera på innan man väljer matskålar till hunden så att det blir så bra som möjligt.

Material

Keramik, rostfritt stål eller melanin anses allmänt vara de säkraste valen för hundskålar. De är miljövänliga, lätta att rengöra och tål maskindisk.

Skålar gjorda i plast bör undvikas. De är skadliga för miljön, men kan även vara skadliga för din hund.

Rätt storlek

När du ska köpa matskålar till din hund behöver du se till att de blir i rätt storlekar förhållande till hunden.

Det finns hundar som matvägrar om de anser att matskålen är för stor eller för liten, om den inte står still eller står på fel plats.

Mängden foder du ger din hund måste få plats i skålen samtidigt som det ska vara så passa mycket plats kvar att det blir enkelt för din hund att äta.

Bekväm ställning

Det är viktigt att din hund står i en bra ställning när den äter. Det finns många fördelar med att ha matskålar som kommer upp från marken. Men det gäller förstås att det inte är för högt så att hunden inte når upp.

Att äta mat från en upphöjd ställning minskar belastningen på hundens nacke, höfter, axlar och leder, vilket är speciellt bra för äldre hundar men också främjar bättre hållning.

En annan fördel att ha skålarna i en ställning är att det blir svårare för skålarna att röra på sig. En del hundar tycker är obehagligt när skålen rör på sig, medan andra jagar efter skålen när de äter.

Välja Storlek På Hundmatskålar I Ställning

Mät på din hund. Hunden måste kunna äta och dricka helt utan problem, genom att nå hela botten på skålen.

När hunden står normalt, har nacken rak och tittar ner i golvet så att nosen pekar nedåt, då har du nosen som mått på vart maxhöjden är på upphöjda matskålar.

Tvätta Hundmatskålar

Enligt undersökningar hos hundägare, är det många som slarvar med rengöringen av hundens matskålar, framför allt vattenskålen.

Det här är viktigt att inte slarva med. Du bör tvätta din hunds matskål efter varje måltid och vattenskålen behöver tvättas av varje gång du fyller nytt vatten, vilket måste göras minst två gånger per dag. Den behövs dock inte köras i maskinen varje gång, men minst en gång i veckan.

Vatten som står i skål brukar förr eller senare få en slemmig ansamling som kallas biofilm, i vilket det kan skapas skadliga bakterier.

Vår Rekommendation Av Hundmatskålar

Vi rekommenderar upphöjda matskålar till hundar då de står och äter och dricker i en bekväm ställning, vilket underlättar för hunden.

FOREYY Upphöjda hundskålar för katter och hundar – bambu upphöjd hund- och kattmat och vattenskålar står matningsrätter med 2 skålar i rostfritt stål och halkfria fötter (XL – 38 cm hög)
Klicka här för pris, omdömen och fler bilder på Amazon #ad

På amazon.se finns en snygg möbel med dubbla matskålar. #ad Den här ställningen skålarna står i är inte bara bra för hunden den blir även en snygg detalj i hemmet.

Matskålarna är helt i rostfritt stål, vilket gör dem enkla att hålla rena. Det går fort att tvätta ur dem, samtidigt som du också utan problem kan köra dem i diskmaskinen.

Man måste dock komma ihåg att även torka av ställningen skålarna står vid behov.

Ställningen skålarna står i är tillverkat av bambu som tål vatten ganska bra. Ställningen har också halkfria fötter vilket gör den ännu mer stabil och kan inte glida omkring.

Ställningen finns i fyra olika storlekar vilket gör att det finns någon som passar de flesta hundar, även skålarna ökar i storlek när ställningen blir högre.

FOREYY Upphöjda hundskålar för katter och hundar – bambu upphöjd hund- och kattmat och vattenskålar står matningsrätter med 2 skålar i rostfritt stål och halkfria fötter (XL – 38 cm hög)
Klicka här för pris, omdömen och fler bilder på Amazon #ad

Det här setet av matskålar till hund är mycket uppskattat och populärt av både hundar och hundägare.

Så gå nu och titta om du kan hitta någon skål som passar till din hund #ad.

Från oss på,