Gå till våra rekommendationer på de bästa tillbehören till din kanin!

Vi kan få provision på det du köper genom våra länkar. Helt utan kostnad för dig. Läs mer

10 Speciella Julklappstips Till Din Kanin! [2023]

Även om det är långt kvar jul eller om den redan står för dörren ska julklappar inköpas. Tissel, tassel och prasslande papper! Vem älskar inte juletiden?

Så klart att din kanin också ska få julklappar. Kaninen är ju med och firar jul.

Men vad vill kaninen ha, finns det något roligt och speciellt att köpa?

För att ge dig lite inspiration på spännande, roliga, tokiga eller nödvändiga julklappar, har vi satt ihop den här artikeln med tips där du kan kika runt för att få ideer på vad som skulle kunna passa till just din kanin!

1. Träbro För Kaninens Balans Och Vila

Bro till kaniner som är gjord av träpinnar
Klicka här för pris, omdömen och fler bilder på Amazon #ad

En rolig och användbar leksak till kaniner är en liten bro gjord i trä. Kaninen kan skutta över den, gömma sig under den och eftersom den är gjord i trä, kan de även gnaga på den.

Vi har hittat en enkel men bra bro som är byggd i gnagvänligt material på Amazon.se. Den här bron är ganska stor, vilket gör den till en perfekt leksak till kaninen.

Om kaninens bur är tillräckligt stor kan du sätta in den där. Men annars är det en rolig sak att leka med när kaninen får komma ut ut buren.

Både Golv Och Tak #ad

2. Stabilt Och Lyxigt Kaninhus

Stabilt hus till kaniner att ha utomhus
Klicka här för pris, omdömen och fler bilder på Amazon #ad

Varför inte lyxa till det och ge din kanin ett nytt fint kaninhus? Med platt tak där den kan hoppa upp och kika ut över ägorna.

Enligt djurskyddslagen ska en kanin ha ett hyllplan där den kan hoppa upp och sitta. Varför inte slå två flugor på en gång och skaffa ett förtjusande hus där du samtidigt uppfyller hyllplans kravet.

Vi har hittat ett mycket fint kaninhus på Amazon.se som går att ha både ute och inne. Huset skyddar mot stark sol och vind, men om kaninen är ute på heltid, så behöves ett varmare hus där den kan gå in under de kallaste månaderna.

Huset är välbyggt och skyddande och har en matta på det platta taket så att det är greppvänligt att stå på.

Kaninens Egna Krypin #ad

3. Ett Nytt Sätt Att Ge Kaninen Mat

Ett träd där du kan sätta fast grönsaker till kaninen
Klicka här för pris, omdömen och fler bilder på Amazon #ad

Ett foderträd är ett roligt sätt att ge din kanin mat och samtidigt som den får jobba lite.

Man kan göra ett träd själv genom att fästa olika grönsaksbitar på en pinne som sätts fast i marken. OBS! Det måste fästas på ett sätt så att det inte skadar kaninen, då den kommer att gnaga ordentligt för att få i sig godbitarna.

Vi har hittat ett jättefint foderträd på Amazon.se.

Just det här trädet kan användas både inomhus och utomhus, då den har två olika fästanordningar som kommer med.

Bygg Maten På Höjden #ad

4. Tillfällig Utomhusbur - Perfekt På Sommaren

Utebur till kaniner med tak som skyddar
Klicka här för pris, omdömen och fler bilder på Amazon #ad

Kaniner som går inne kan bli mycket glada när de vid tillfällen får bli utsläppta utomhus. Så att ge din kanin en inhägnad som går att ha ute i julklapp kommer din kanin att gilla och börja längta till våren.

Du kanske inte vill ha en fast konstellation på gräsmattan som tar upp plats och gör det svårt att klippa gräset.

Då kan det vara smidigt att ha en inhägnad som går att flytta runt.

Vi har hittat en bra inhängnad på Amason.se som är till för tillfälliga utevistelser. Det medföljer ett sorts tak och solskydd, vilket är att föredra till kaninerna. Men den har ingen golv (det går dock att köpa till ett golv) Men fördelen är att kaninerna får känna på gräset och beta lite.

Det gäller dock att du har koll på din kanin när den är i inhägnaden, så att den inte gräver sig ut eller att inget rovdjur gräver sig in.

Gå Ut Under Sommartiden #ad

5. Leksakssett För Kaninens Tänder

Leksakssett om 9 gnagväliga leksaker
Klicka här för pris, omdömen och fler bilder på Amazon #ad

Kaniner älskar att leka med saker. Speciellt gnagvänliga saker. Det är inte bara att de vill gnaga, de måste gnaga, så att deras tänder inte blir för långa. Tänderna slutar aldrig växa.

Så vad är inte bättre att ge din kanin än ett sett med olika leksaker som den både kan leka med och sätta tänderna i.

Vi har hittat ett sett med 9 stycken olika leksaker som passar till kaniner på Amazon.se. De är både roliga och goda att gnaga på. De är gjorda enbart i bra naturmaterial.

Tåliga, Gnagvänliga Kaninleksaker #ad

6. Interaktiv Leksak Till Kaninen

Interaktiv leksak att hitta godbitar
Klicka här för pris, omdömen och fler bilder på Amazon #ad

Varför inte köpa din en interaktiv leksak? Låt kaninen få jobba för att få ett litet snack. Det finns många olika modeller av interaktiva leksaker där du kan stoppa i godbitar och kaninens uppgift är att hitta dem och klura ut hur man kommer åt bitarna.

Det är ett väldigt bra sätt att hålla kaninen aktiv och låta den behöva tänka. Kaniner måste få utmanas för att må bra.

Vi har hittat en uppskattad leksak på Amazon.se där kaninen måste tänka ordentligt innan den kan komma åt godbitarna som du har stoppat i leksaken.

Utmana Kaninen #ad

7. Vacker Leksak Till Kaninen Att Ha Sönder

Bukett av pappersblommor som ska slitas sönder
Klicka här för pris, omdömen och fler bilder på Amazon #ad

Kaniner kan bli uttråkade om de inte har tillräckligt med saker att göra. Att växla mellan olika leksaker är ett sätt att komma runt detta. Lägg in några i taget i buren och byt efter en tid.

Om kaninen verkar rastlös eller uttråkad och vill inte leka med de leksaker dem har, kan vi rekommendera att ge kaninen en engångs leksak som den kan helt förstöra. Man kan göra egna roliga leksaker till kaninen som den kan få slita i bitar.

Man kan också köpa till exempel en sådan här vacker bukett som vi har hittat på Amazon.se. Den är gjord i djursäkra material och fin att titta på. Men den är gjord för att bli sliten i stycken! Vilken kanin skulle inte älska att sätta tänder och klor i en sådan?

En Slita Sönder Leksak Till Kaninen #ad

8. Kurragömma I Lektunneln Gillar Kaniner

En hopvikt lektunnel med mototsmotiv
Klicka här för pris, omdömen och fler bilder på Amazon #ad

Kaniner älskar att ha många ställen att gömma sig på. Även om lektunnlar är till för aktivering för kaninen att springa igenom så är det många kaniner som inte uppfattar tunneln som en aktiveringsleksak utan mer som en mysig och trygg plats att vila på.

Tunneln är mysig och ombonad för kaninen och den har två flyktvägar. Det kan ju inte bli bättre.

Vi har hittat den gulligaste lektunneln på Amazon.se med tryckta morötter på tyget som är i ett slitstarkt material. Kaninen kan ha den för att ligga och mysa i, men det är också en utmärkt leksak för er när ni vill leka tillsammans.

Lektunnel För Att Gömma Sig #ad

9. Ny Låda - En Riktig Kaninlåda!

En kanin som sitter på sin rosa låda
Klicka här för pris, omdömen och fler bilder på Amazon #ad

Är din kanin rumsren, eller vill du att den ska bli det? Kanske investera i en ny snygg låda som kaninen kan gå på. Kaninlådor och kattlådor är lite olika utformade. Oftast har kaninlådorna en lägre kant där det är lättare att ta sig in. Men de flesta kaniner klara även av att använda kattlåda.

Vi har dock hittat en lite speciell låda på Amazon.se som har en låda under vilken ska underlätta för rengöringen. Den finns också i de tjusiga färgerna rosa och blå, om man gillar färg.

En Riktig Kaninlåda #ad

10. Roligare Sätt Att Ge Hö Till Kaninen

En hömatare att hänga i taket
Klicka här för pris, omdömen och fler bilder på Amazon #ad

Hö är alla kaniners basföda som de ska ha tillgång till hela tiden. Men vad sägs om att gör det lite roligt och utmanande för kaninen. Vid tillfällen kan man hänga upp höet i olika konstellationer eller stoppa det i olika saker så att kaninen får jobba lite för att få ut det.

Till exempel finns den på Amazon.se hömatare i form av bollar som är gjorda i metall. Dessa går att hänga upp när de är fyllda med hö. Ett utmärkt sätt att då och då utmana kaninen med att få tag på höet.

Höhängare #ad

Sammanfattning: Kaninen På Julafton

Lilla kaninen borde förstås också få sig ett paket eller två på självaste julafton. Alla andra i familjen brukar ju få paket.

Det finns så många olika, roliga, nödvändiga och även mindre nödvändiga fina presenter som man kan hitta på till sin kanin.

Vi hoppas att vi lyckats ge sig några tips och goda ideer av vad du ska ge till din kanin från vår lista med roliga, spännande och ibland nödvändiga julklappar!

Från oss på,