Gå till våra rekommendationer på de bästa tillbehören till din kanin!

Kaninens Minne: Kort- och Långtids! Minns Den Mig?

Kanin på några memory spelkort
Det gäller att snabba på spelet!

kan ibland ses som ointelligenta på grund av deras oskyldiga blick, men är det verkligen så?

Vi har lärt oss att kaniner har faktiskt ett väldigt bra på långtidsminne.

Precis som alla andra djur har kaniner skillnader på långtidsminne och korttidsminne, vilket vi människor inte har en direkt märkbar skillnad mellan.

Det här gör att din kanin kan minnas rutiner medans att komma ihåg vart du lade bollen för en liten stund sen, kan vara svårt att komma ihåg.

Nyligen genomförda studier har visat att kaniner inte bara har bra minne, utan de kan också känna igen människor och platser.

Dessutom kan de lära sig nya trick genom träningstekniker och positiv förstärkning.

Innehållsförteckning

Kaninens Kortidsminne

Kaniner har ett korttidsminne på ca 5 minuter vilket gör att dem är mer beroende av deras långtidsminne.

Korttidsminnet är inte lika viktigt när det gäller överlevnad i det vilda och därför är kaniners långtidsminne bättre utvecklat.

När det kommer till viktig information eller någon de är tillgivna mot, då kan det minnet sitta längre.

Kaninens Långtidsminne

Kaniner har ett mycket bra långtidsminne som gör att din kanin kan komma ihåg rutiner och saker som din kanin har en känslomässig anknytning till.

Därför kommer kaniner ihåg ägare eller kaninens gamla syskon med hjälp av dofter som den har sparat i sitt långtidsminne.

Eftersom kaniner är bytesdjur och behöver ständigt vara på sin vakt, så har dem växt upp med bra minne för platser och lukter. Din kanin kommer känna igen sig i sin bur, ditt rum eller andra ställen du ofta flyttar den till.

Minns Kaniner Sin Ägare?

Om du spenderar mycket tid med din kanin så kommer den att komma ihåg dig och känna sig trygg runt dig.

Att klappa och ge den godis är ett av dem enklaste sätten att få din kanin till att se dig som en positiv person i dess liv.

Kaniner älskar sina ägare och de älskar också att umgås med dem. Det märks att de bygger upp starka minnen med de människor som den älskar.

Positiv Förstärkning

Kaniner lär sig snabbt när de får positiv förstärkning.

Om kaninen blir positivt belönad vid en speciell situation är det mycket större chans att den kommer ihåg det till nästa gång det händer.

Om det istället var något negativt som hände vid situationen kommer kaninen att lära sig att undvika det eller att fly från dem i framtiden.

Straffa Aldrig En Kanin Hårt

Du ska aldrig straffa en kanin ordentligt om den inte förstår ett kommando eller inte gör vad du ber om. Kaniner är mycket känsliga djur och du kan skada ert förhållande om du förstärker dem hårt på ett negativt sätt.

Men det finns sätt att ändå få en kanin att förstå att den har gjort fel.

Vi rekommenderar att du använder röstträning eller vatten för att göra så att den förstår.

Röstträning

Röstträning menas med att du stadigt säger kaninens namn och nej samtidigt som du tittar den i ögonen, exempel [Namn], NEJ. Du får aldrig skrika på din kanin eftersom det skrämmer den men se till så att du höjer rösten något så att den hör och förstår.

Vattenträning

För att använda vatten som träning så behöver du en sprayflaska som inte sprayar för mycket vatten. Du sprayar på din kanins rygg lätt så att bara en dimma faller över den, samtidigt som du säger [Namn], NEJ.

Hur Intelligent Är En Kanin?

En kanin är mycket intelligent, vissa säger att kaniner är som hundar, fast tysta.

Det går lätt att träna din kanin i allt från att bli rumsren till hopp-träning. Så länge du ger din kanin positiv förstärkning när de gör som de ska så lär dem sig mycket snabbt.

Dina kaniner som kan verka som om de fattas några hästar i hagen då och då, kan också ha sina smarta stunder.

Det finns flera kaniner som till exempel har klurat ut spännande sätt att smita ur sin hage genom att till exempel flytta kartonger eller annat till kompostgallret så den kan hoppa ut, eller hur en kanin lyfte upp sitt galler så att den andra kunde putta dit en sten för att hålla upp den, så att de båda kunde smita.

Det här är saker som kaniner kan!

Hur Stor Hjärna Har En Kanin?

En kanins hjärna väger ungefär 12g och är nästan hälften så liten som en huskatts hjärna på ca 30g, trots att de kan ha ungefär lika stor kroppsstorlek.

Många anser då att kaniner är hälften så ointelligenta som katter men så är inte fallet. Storleken på hjärnan har direkt ingen koppling till intelligensen av djuret.

Sammanfattning: Kaninen Är Intelligent

Din lilla kanin kommer ihåg dig och sitt hem, bur eller rum.

Kaniner är mer beroende utav långtidsminnet för att överleva eftersom det som var det viktiga för deras förfäder i det vilda..

Positiv förstärkning gör så att din kanin kommer komma ihåg det du vill samtidigt som ofarlig disciplin inte är dåligt, utan kan hjälpa till att lära dem vad som gäller.

Kom ihåg att kaniner är intelligenta och kan hitta på massa bus som du behöver vara vaksam på!

Från oss på,