Vi kan få provision på det du köper genom våra länkar. Helt utan kostnad för dig. Läs mer

DjurHemma Rekommenderar: Vattenskål Till Din Kanin!

Kaniner behöver kunna få i sig fräscht vatten varje dag. Det ska finnas fri tillgång, så du behöver se till att din kanin har vatten att tillgå hela tiden.

Det finns olika sätt att ge din kanin vatten.

Att ha en vattenskål på golvet är ett ganska populärt sätt. Det är faktiskt det naturligaste sättet för en kanin att dricka.

De vanligaste sätten är genom en flaska som hängs på bursidan eller en skål som står på golvet.

Det finns fördelar och nackdelar med båda, men oftast kommer det ner till vad din kanin föredrar. Ett sätt att testa kaninen är att sätta in båda i buren och se vilken kaninen använder mest.

Hur Är En Bra Vattenskål Till Kanin?

En bra vattenskål till din kanin behöver inte vara så avancerad.

Den ska ha en bra storlek så att den inte är för stor men inte heller så att du behöver fylla på hela tiden. 11 cm i diameter brukar vara en lagom storlek.

En två kilos kanin dricker runt 3 dl vatten om dagen.

Det bästa är om skålen är gjord i keramik. En keramisk skål är tung, vilket gör att den inte välter speciellt lätt och blöter ner i buren.

Att ha en skål i plast är inte rekommenderat. För det första biter kaninen gärna på saker och plast ska man då undvika. Det andra är att plast dra åt sig lukt och smak, vilket gör att det kommer tyvärr att bli ofräsch snabbt när den står med vatten i sig.

Till skillnad från att ha en flaska är en skål mycket lättare att rengöra varje dag.

Det är också många kaniner som blir frustrerade av flaskor eftersom de tycker att de får för lite vatten när det försöker dricka. Ur en skål kan de dricka hur mycket de vill.

Vår Rekommendation Av Vattenskål Till Kanin

Vattenskålar till kanin finns i många olika utföranden.

Vi tycker det är roligt med skålar som visar vilket djur den tillhör, men gärna om den finns i olika färger också.

TX-60733 keramisk skål för kanin 250 ml 11 cm
Klicka här för pris, omdömen och fler bilder på Amazon #ad

Vi anser att de den här keramiska skålen #ad som du kan köpa från Amazon.se uppfyller allt en skål till djur ska.

Vi tycker att skålen är väldigt söt, den finns i olika färger, rosa, blå och vit/brun. Nackdelen är att man inte kan välja vilken färg man vill ha utan det kommer en färg skickad slumpmässigt.

Skålen har en diameter på 11cm, vilket är ett lagom mått. Den står stadig på golvet och har mycket svårt att välta.

En av anledningarna att vi är så förtjusta i denna skål är för att samma modell finns till andra djur också, som marsvin och hamstrar. Då är det lätt för oss att hålla ordning på matskålarna till alla våra djur.

Den här skålen fungerar jättebra att servera din kanin vatten, men även att ha mat i. Så varför inte köpa två på en gång!

Från oss på,