Vi kan få provision på det du köper genom våra länkar. Helt utan kostnad för dig. Läs mer

DjurHemma Rekommenderar: Aktivitetshage Till Din Hamster!

Hamstrar är snabba och rörliga djur, det tycker om att springa runt. Man brukar säga att en hamster är alltid på väg någonstans.

För att hjälpa din hamster finns det olika tillbehör till hamstrar som du kan köpa.

Till exempel kan ett hamsterhjul i buren vara smart för att hamstern ska kunna aktivera sig själv, tex på natten då den är uppe och du sover.

Något annat som är väldigt roligt att ge hamstern är en aktivitetshage. Till exempel på kvällen när din hamster har vaknat kan du ta ut den och låta hamstern få springa runt i hagen. Det är roligt för både dig och din hamster. Det blir ett sätt att umgås.

Sätt saker i hagen som din hamster gillar. Saker att klättra på, egengjorda kartong-hus, toapappersrullar och kanske ett hamsterhjul. Du kan också gömma godbitar runt om som hamstern får leta efter.

Innehållsförteckning

Vad Krävs Av En Aktivitetshage Till Hamster?

En aktivitets hage ska kunna ge din hamster bra med motion. Den måste alltså vara tillräckligt stor så att hamstern faktiskt kan springa omkring ordentligt. Den måste absolut vara större än den vanliga buren, annars missas själva anledningen till hagen.

Hamstern måste kunna vara säker när den är i hagen. Det betyder att hamstern inte ska kunna ta sig ut men ingenting ska heller inte kunna ta sig in, som ett annat djur.

Det är förstås ingen krav, men för att göra det lätt för dig borde en hage vara i ett lättrengjort material. Att kunna torka av snabbt efter varje gång hamstern har varit där blir mycket enklare och därmed större chans att du faktiskt gör det.

Vår Rekommendation Av Aktivitetshage Till Hamster

LYNN Husdjursstaket smådjur burtält med toppskydd andningsbart hopfällbart lekhage träningsstaket för utomhus/inomhus
Klicka här för pris, omdömen och fler bilder på Amazon #ad

Vi rekommenderar en aktivitetshage som är av ett lätt material. Den ska vara lätt att flytta runt, lätt att vika ihop och förvara när den inte används. Dessutom lätt att rengöra.

På amazon.se har vi hittat en hage som är lämplig för hamstrar #ad. Den finns att köpa i två storlekar och ger din hamster en bra skydd.

Väggarna på hagen är av nät, vilket ger både mycket bra ventilation men också ett lätt sätt för dig att sitta och titta på din kompis när den springer omkring där i.

Kantskydd

Just den här hagen har en snygg kant upptill på hagen vilket vi anser är nödvändigt att ha. Det går också att stänga igen det övre hålet med ett nät, men det är inte lika nödvändigt, men kan vara praktiskt vid vissa tillfällen.

Den över kanten måste dock finnas eftersom sidorna på hagen är av nät. Våran hamster älskar att klättra på nätet och om det inte fanns en kant högst upp skulle han kunna ta sig över kanten och kanske ramla ner, eller rymma. Men som tur är finns kanten vilket håller honom inne.

Botten

Botten på den här hagen är av ett vattentätt polyester material, vilket gör att det inte blir några problem när hamstern kissar på golvet. Det är lätt att torka upp.

Lätt att ta med

En annan mycket praktisk sak med just den här hagen är att den går lätt att vika ihop. Du kan alltså ta bort den, göra den liten och förvara den någonstans när den inte används, vilket är perfekt om du bor lite trångt eller bara inte vill ha den framme hela tiden.

Det gör också att den är lätt att ta med om du någon gång ska iväg och ta din hamster med dig.

Gå nu och titta på den här aktivitetshagen #ad och se om den skulle passa dig och din hamster.

Från oss på,