Vi kan få provision på det du köper genom våra länkar. Helt utan kostnad för dig. Läs mer

DjurHemma Rekommenderar: Springhjul Till Din Hamster!

Hamstrar behöver rörelse. Man brukar säga att en hamster är alltid på väg någonstans.

Ett springhjul i buren är ett tillbehör till din hamster som kan göra att den får den motion som den behöver. Det betyder dock inte att man kan tulla på storleken på buren. Hjulet ska bara vara ett komplement.

På natten när hamstern är uppe och du sover, kan ett hamsterhjul vara väldigt bra för din hamster som känner för att röra på sig. Hamstern behöver själv hitta sätt att aktivera sig.

En hamster som inte har något att aktivera sig med kommer att bli uttråkad. En uttråkad hamster mår inte bra. Den kan då få för sig saker som att bita på burgallret eller annat som faktiskt kan vara skadligt för den.

Vad Krävs Av Ett Springhjul Till Hamster?

Ett springhjul ska vara av ett säkert material. Din hamster kan få för sig att bita på hjulet och då måste det vara okej, till exempel är trähjul ett väldigt bra alternativ.

Hjulet måste vara tillräckligt stort. Det här är viktigt! Eftersom en för liten storlek gör att hamstern måste ha sin rygg i en onaturlig ställning, när den springer, vilket kan ställa till problem för hamstern om han springer i sitt hjul ofta.

Så beroenden på om du har en syrisk hamster eller dvärghamster, så krävs olika storlekar.

  • En syrisk eller guldhamster måste ha ett hjul med minsta diametern 28 cm
  • En dvärghamster måste ha ett hjul med minsta diametern 22 cm

Om du har två dvärghamstrar tillsammans, ska du helst ge dem varsitt hjul, men det får heller inte vara någon sida för hjulet. Hjulet måste vara helt öppet. Det kan hända att den andra hamstern kommer till hjulen när den första springer där, om det är en sida med öppningar för kan den andra hamstern skada sig då det går väldigt fort när en hamster sätter fart.

Vår Rekommendation Av Springhjul Till Hamster

På Amazon.se har vi hittat ett hjul i trä med öppen sida #ad. Det här hjulet är väldigt populärt och fungerar väldigt bra.

Kerbl Hamster trähjul, Ø 29cm, brunt
Klicka här för pris, omdömen och fler bilder på Amazon #ad

Konkurrerande plasthjul vet vi av erfarenhet att de kan börja låta efter en tid. Det är heller inte så bra om hamstern ganger på det.

Ett trähjul känns mer naturligt att ge till sin hamster. Trä är mycket bättre att bita på än plast.

Det här hjulet har en insida av korkmaterial vilket är väldigt bra för din hamsters tassar och klor.

Ytan ger också hamstern ett bra grepp, vilket är nödvändigt då hamstrar normalt sätt springer med en rasande fart i sina hjul.

Från oss på,