Gå till våra rekommendationer på de bästa tillbehören till din hund!

Vi kan få provision på det du köper genom våra länkar. Helt utan kostnad för dig. Läs mer

Din Hund Bör Använda Flytväst När Den Vistas Vid Vatten!

Du kanske tycker att det är onödigt att sätta flytväst på din hund eftersom din hund är en bra simmare, men oavsett simförmåga bör alla hundar som vistas i och runt vatten bära flytväst.

Många hundraser är bra simmare men även de duktiga simmarna kan bli trötta eller bli rädda för något.

Precis som du, kan din hund behöva lite hjälp med att hålla huvudet ovanför vattnet om den helt oväntat faller i vattnet, speciellt om den blir skrämd eller rädd.

Det kan också finnas starka strömmar kan dra hunden under vattnet och få den att bli trött snabbare.

En flytväst kan hjälpa till att rädda din hunds liv om någon av dessa situationer inträffar.

Om din hund är på en båt, brygga, nära djupt vatten, nära vatten med strömmar eller är en ras som inte är en bra simmare, bör du ha flytväst på din vän!

Innehållsförteckning

Speciell Flytväst För Hundar

En flytväst för hund är precis som det låter, samma sak som vi människor använder, bara att den är utvecklad för att passa hundar. En väst som bärs över bröstet vilken gör så att man inte sjunker när man är i vatten.

ThinkPet Hundflytväst reflekterande livräddare flytande väst justerbar
Klicka här för pris, omdömen och fler bilder på Amazon #ad

En hund-flytväst ska sitta bra runt bröstkorgen och mellan frambenen med rejäla spännen att säkert spänna fast hunden i.

Västen ska ha handtag över ryggen så att du kan lyfta upp hunden vid behov. Västen ska också ha en D-ring på ryggen att fästa koppel i.

Som den här flytvästen #ad vi hittat på amazon.se uppfyller det en flytväst till hund bör. Den har även en extra detalj som vi uppskattar och det är ett avtagbart huvudstöd som kan hjälpa till att hålla hundens huvud ovanför vattnet

Dessa enkla men viktiga egenskaper är ett måste för en flytväst till hund.

De brukar också kunna köpas i en mängd olika färger och mönster, vilket kan hjälpa till med synligheten när hunden är i vattnet.

Kan hunden ha en flytväst för människor?

Om du undrar om din hund kan bära din flytväst svaret är nej. De är inte designade för hundar, bara människor ska bära dem.

En flytväst till människor sitter inte bra på din hund och den kan glida ur den, ha svårt att simma och hålla sig flytande.

Du behöver skaffa en riktigt flytväst som är utvecklad för hundar.

Din hund kommer att behöva vara säker på sjön så att investera i en riktigt bra flytväst är viktigt!

Flytväst När Hunden Åker Båt

Alla hundar bör ha på sig flytväst när de åker båt. Det spelar ingen roll hur bra simmare hunden är.

Hundar kan lätt falla i vattnet oväntat, speciellt om det gungar eller den inte helt enkelt inte vill ligga still.

Det är här handtagen på flytvästen är viktiga. Om hunden faller över bord, kan du lättare få tag på hunden och dra upp den i handtagen som ska sitta på ryggen.

Vissa hundar som har fallit ner i vattnet från en båt förstår inte att återvända till båten utan det är inte helt ovanligt att en hund sätter fart och försöker simma mot land.

Du behöver då åka ikapp hunden och fånga upp den i handtaget på flytvästen.

Flytväst När Hunden Simmar

I vissa fall är det bra att ha flytväst på din hund när ni ska gå och simma.

Normalt sett när du går med hunden till en grund sjö där hunden får leka i strandkanten eller om du simmar precis bredvid din hund där du fortfarande kan stå, då kanske flytväst inte är ett måste.

Men om du tar med din hund att simma i djupt vatten eller där det finns hårda strömmar, simmar långa sträckor eller har en ras som inte är en naturlig simmare, bör du sätta en flytväst på din hund.

Flytväst kan bidra till hundens simupplevelse

Oavsett hur bra en simmare din hund är, kan alla dra nytta av att använda en flytväst.

Hundar utan västar tröttnar tidigare. Genom att stödja hunden under bröstet tar västen av en hel del av hundens kroppsvikt, vilket gör att den kan simma längre sträckor innan den börjar tröttna.

Att använda en flytväst kan också förhindra att din hund drabbas av muskelsmärtor på grund av utmattning som kan uppstå om din hund simmar under en längre tid.

Flytväst kan förbättra hundens simteknik

En flytväst kan också förbättrar hundens simteknik. Stöd under bröstet och buken bidrar till hur den håller sin kropp i vattnet.

Hunden får lättare att hålla huvudet ovanför vattnet.

Ryggen blir rak och bakdelen sjunker inte ner. Om bakdelen sjunker och hunden inte simmar i en rak position, kan det leda till att hunden blir öm och får ont i ryggmuskulaturen eller till och med kramper.

Hunden kan också koncentrera sig på att simma lugnt med fram- och bakbenen istället för att plaska och kämpa för att hålla kroppen uppe vid ytan.

Simning med en bra teknik kommer också att innebära bättre träningsresultat för hundens muskler.

Alla Hundar Kan Inte Simma

Alla hundar kan faktiskt inte simma. Vissa hundar oavsett om de är stora eller små finns det raser som har svårt att hålla sig flytande.

Raser som vinthundar har lågt kroppsfett, så de har ganska svårt att hålla sig flytande.

Raser som bulldoggar och mopsar har stora bröstkorgar som gör dem framtunga i vattnet.

Små hundraser som Yorkshireterrier eller Shih Tzus är ofta väldigt bra på att simma men blir lätt och snabbt trötta.

Sammanfattning: Flytväst Räddar Hund-Liv

Även om risken för att din hund ska drunkna kan vara minimal, finns möjligheten och det är upp till dig att avgöra om en flytväst till din hund är en säkerhetsåtgärd du vill vidta.

Det finns inga lagar på det, men det är något som vi starkt rekommenderar att du borde använda på din hund.

Man vet aldrig när olyckan är framme och hunden faller i från båten, bryggan eller kommer för långt ut när den simmar och blir för trött.

En flytväst är en billig livförsäkring till din hund!

Från oss på,