Vi kan få provision på det du köper genom våra länkar. Helt utan kostnad för dig. Läs mer

DjurHemma Rekommenderar: Mysgrotta Till Din Dvärgkanin!

Du behöver ge din kanin helst flera ställen att kunna gömma sig på.

En kanin behöver ha platser där den kan känna sig trygg och säker. Det bästa att ge den då är ett slutet mindre ställe med helst två utgångar där kaninen kan ligga och vila.

En kanin som inte har ett ställe att gå in i och vila, känner att det hela tiden måste vara på vakt, vilket kommer att påverka kaninens hälsa.

Varför Ha En Mysgrotta Till Kaniner?

Eftersom kaniner är bytesdjur, har de ett behov av att ha en säker, täckt plats att gömma sig om de känner sig stressade eller besvärade av resten av familjen.

Dina kaniner behöver minst ett gömställe i sin bur/hem och ett gömställe i sin lekplats.

Vad Som Krävs Av En Mysgrotta

En mysgrotta som ska fungera som ett gömställe för kaninen ska inte vara för stor. Naturligtvis måste kaninen kunna få plats, men den ska vara så pass lagom att kaninen känner sig omsluten och trygg.

Det är inte nödvändigt att ett gömställe är mjukt, men om man är ute efter att det ska vara riktigt mysigt, så är det mjuka att föredra.

Det är att föredra att en kanin har två utgångar till sitt gömställe. Det gör att kaninen känner sig mycket lugnare och tryggare. Om de ser ett rovdjur på ena sidan stället kan de springa ut genom den andra utgången.

I det vilda gör kaniner alltid två utgångar till sina grottor, just av den anledningen.

En kanin som bara har en utgång kan känna sig stressad när den är i gömstället då den inte kan fly på samma sätt om något skulle hända.

Vår Rekommendation Av Mysgrotta Till Dvärgkaniner

Gömställen finns i alla möjliga former och utföranden. Du kan till och med göra gömställen själv till din kanin genom att använda något så enkelt som en kartong.

Men vi har hittat en fantastiskt mysig inomhus mysgrotta som passar till dvärgkaniner #ad på amazon.se.

TRIXIE 63100 Mysig grotta med 2 utgångar, dvärgkaniner, 36 × 25 × 36 cm, beige
Klicka här för pris, omdömen och fler bilder på Amazon #ad

Den här grottan kan bli ett trevligt komplement till de andra gömställena din kanin har. En kanin kan aldrig få för många gömställen.

Den här grottan som vi har valt är i den mindre slaget, det finns förstås större att köpa, men denna är rekommenderad till dvärgkaniner. Då vi har dvärgkanin så ser vi hur den passar.

Många kaniner älskar det här gömstället. Speciellt på vintern då det kan vara lite kallare på golvet. Då blir det varmt och skönt att ligga på det mysiga plysch-tyget som grottan är klädd i.

Det som kan vara ett problem med den här grottan är just plysch-tyget. Många kaniner gräver och botten på grottan vilket kan göra att tyget går sönder.

Under är dock ett bra trämaterial, vilket gör att de kaniner som faktiskt tar bort tyget gärna ligger direkt på träet istället.

Då kan ju jag tycka att själva myset försvinner, men kaninerna verkar nöjda och det är ju det som är huvudsaken!

Från oss på,