Vi kan få provision på det du köper genom våra länkar. Helt utan kostnad för dig. Läs mer

DjurHemma Rekommenderar: Inomhusbur Till Din Kanin!

Funderar du på att skaffa kanin? Eller har du precis gjort det, isåfall grattis till din nya vän!

En innebur till din kanin behöver vara en plats där din kanin kan trivas i en trygg och säker miljö.

När du ska köpa en kaninbur finns det vissa saker som du behöver tänka på.

Eftersom det är en ganska stor sak att köpa, både storleksmässigt och ekonomiskt, så är det bra att tänka efter före. Det är bra om det blir rätt från början.

Vad Krävs Av En Innebur Till Kanin?

En innebur måste uppfylla vissa saker för att din kanin ska kunna må bra.

Den måste vara tillräckligt stor. Djurskyddslagen har minimimått på vad som är den minsta ytan man får hålla en kanin på.

Men de allra flesta av oss kaninägare anser att en bur med minimimåtten är på tok för litet för en kanin att bo i.

En lösning om du har en bur som är i minsta laget, kan vara att du köper en likadan bur och sätter ihop dem, med en öppning emellan. Vips så har kaninen fått dubbelt så stort att röra sig på.

En kanin måste kunna få plats att springa runt och aktivera sig. Om du har en liten bur måste man vara noga med att låta kaninen få extra mycket motion och rörelse när du väl släpper ut din kanin, vilket du bör göra varje dag, även om kaninen bor i ett slott.

Kaninen behöver sällskapet och interaktionen med dig, lika mycket som att den ska få röra på sig.

Buren behöver även rymma alla saker som kaninen behöver ha dagligen. Mat och vatten, hylla, hus och leksaker, utan att det ska bli för trångt för kaninen.

Mer ingående om vad som behövs för en innebur till kanin har vi skrivit en artikel om, vilken du finner längst ner i denna artikel.

Vår Rekommendation Av Innebur Till Kanin

Stor kaninbur med två kaniner i
Klicka här för pris, omdömen och fler bilder på Amazon #ad

Vi har hittat en innebur på Amazon.se som uppfyller det som krävs. Den här buren finns i olika storlekar vilket gör att det borde finnas en bur som kan passa just din kanin.

Praktisk Kaninbur Med Extra Del #ad

Den här buren har en praktisk, stor öppning av hela långsidan för att enkelt kunna lyfta in och ut din kanin, men det blir också lättare för din kanin att själv hoppa in och ut om hela sidan är öppen.

Det underlättar också vid den dagliga rengöringen, när du tittar igenom buren. Vid den stora rengöringen tar du enkelt av hela överdelen på buren.

Mer om rengöring kan du hitta i Hur Man Rengör En Kaninbur! [Steg-för-Steg Guide]

Just den här buren har även en liten specialare som vi verkligen gillar. Den har en avtagbar del av buren för tillfällen då kaninen behöver vara någon annanstans, till exempel vid rengöring.

Det går helt enkelt att dela av buren, vilket kan vara praktiskt vi flertalet olika tillfällen, speciellt om du har flera kaniner.

Från oss på,