Vi kan få provision på det du köper genom våra länkar. Helt utan kostnad för dig. Läs mer

DjurHemma Rekommenderar: Utomhusbur Till Din Kanin!

Kaniner kan man hålla utomhus året runt. Men det gäller att buren de bor i uppfyller vissa krav så att kaninen eller kaninerna är säkra och mår bra.

Det är viktigt att kaniner som hålls utomhus ska ha skydd mot värme och kyla, fukt, blåst och nederbörd, och andra djur. Allt detta måste kaninens bur kunna tillgodose.

Ofta är kaniner utomhus mer ensamma än en kanin som man har inne, så för kaninens hälsa och välbefinnande bör man ha minst två kaniner utomhus så att de får sällskap av varandra.

Har man fler kaniner måste buren vara tillräckligt stor så att det inte blir trångt.

Vad Krävs Av En Utebur Till Kanin?

En utomhusbur måste ha en höjd på 1 meter ovanför marken. Detta är på grund av att från att fukt och väta inte ska kunna tränga in från marken. Det ger även ett visst skydd från rovdjur som kan komma att vara ute efter din kanin.

Kaniner behöver kunna röra på sig, så en utomhusbur måste kunna tillgodose det. Den måste vara en viss minimistorlek.

Ett bra sätt är att tillgodose rörelse är att ha en spång ner till marken där kaninen kan gå ner. Det måste då finnas en lucka som går att stänga uppe i huset, vilken måste vara stängd på natten. Kaninen är mycket mer säker instängd i sitt hus än nere på marken i hagen.

Buren måste kunna tillgodose kaninen med både värme och skugga.

En kanin måste vara trygg och säker i sin bur. Det behöver en ljuskälla i närheten som kan vara tänd på natten så att det inte blir skrämda av ljud de hör men inte kan se.

Det är också viktigt att du håller koll på temperaturen i buren, så du behöver ha en termometer där i så att du varje dag kan se hur varmt eller kallt det är.

Om du vill veta ännu mer och ingående om vad som behövs för en utebur till kanin har vi en artikel om det som du finner längs ner i denna artikel.

Vår Rekommendation Av Utebur Till Kanin

En utomhusbur med två kaniner i
Klicka här för pris, omdömen och fler bilder på Amazon #ad

Vi har hittat en utebur på Amazon.se som uppfyller det som krävs.

Snygg Och Mysig Tvåvåningsbur Att Ha Utomhus #ad

Själva huset är en meter ovan mark och det finns en spång ner till marken, med en lucka som du kan stänga och låsa till natten.

Hela buren är byggt i trämaterialet tall och har en väderbeständig baksida. Du bör dock ställa buren på ett lugnt ställe i trädgården, gärna nära huset och inte bara rakt upp och ner på gräsmattan.

Taket kan öppnas uppifrån vilket underlättar när du ska lyfta upp eller sätta ner kaninerna, men också vid rengöring och när du vill kolla till kaninerna.

Det finns också en låda under huset som underlättar vid rengöring, så att det går snabbt och lätt.

Själva markytan är lite liten att hoppa runt på för att kaninerna ska kunna aktivera sig ordentligt.

Men det kan man lätt avhjälpa genom att sätta en tillfällig inhägnad runt buren och öppna då det är läge för kaninerna att röra sig mer. Passar bra att göra när du under din dagliga rutin är ute hos kaninerna och ser till dem.

Från oss på,