Vi kan få provision på det du köper genom våra länkar. Helt utan kostnad för dig. Läs mer

DjurHemma Rekommenderar: Transportbur Till Din Kanin!

Det finns tillfällen då man behöver ta med sig sin kanin i bilen eller på tåget. Inte minst precis när du har köpt den lilla vännen och behöver få med dig den hem. Men även på, resor eller när man ska till veterinären.

Då är det en transportbur som är det enklaste sättet att få med dig din lilla vän.

Vi har gått igenom vad som är det viktigaste när man köper en transportbur till sin kanin.

Innehållsförteckning

Vad Krävs Av En Transportbur Till Kaniner?

Det finns olika krav som måste uppfyllas av en transportbur. Att kunna ge din kanin mat, dvs. hö och vatten när kaninen är i buren, är en praktisk sak som man kan tänka på. Om man åker långt är det bra att kaninen har möjlighet att äta i buren.

Säkerhet

Transportburen ska vara säker för kaninen. Eftersom buren ska kunna tas med i bil är det en fördel att buren har av hårdplast och har hållare för bilbälte.

Det finns mjuka transportväskor, men de passar bättre till utflykter utan bil. Vid en krock eller hård inbromsning har en mjuk transportväska inte mycket att sätta emot och din kanin kan lätt bli klämd.

Till skillnad från en bur som kaninen bor i, bör en transportbur inte vara för stor. Kaninen behöver förstås kunna få plats på ett bekvämt sätt, både sittandes och liggandes. Om buren är för stor finns det risk att kaninen glider omkring där inne när bilen kör.

Botten

Buren behöver också ha en botten så att kaninen kan uträtta sina behov under resan, utan att det hamnar på bilsätet. En plastbotten är bra då den är lätt att rengöra efteråt.

Det finns speciella halkskydd man kan köpa till för att lägga på botten, som kan vara mjuka och mysiga, men se till att de är lätta att tvätta innan du köper ett sådant.

Undvik att ha spån eller något annat strömaterial i transportburen, det kommer hamna överallt.

Ventilation

Det är också viktigt att en transportbur har god ventilation. Om din kanin är instängd kommer den att må dåligt.

Öppningar

Olika burar har olika öppningar för att ta ut kaninen. De flesta har en gallerförsedd öppning på ena kortsidan. Sedan finns de dem som har el lucka ovanpå och vissa kan öppna hela taket.

Att ha både på sidan och upp är att föredra på grund av enkelheten. Den på sidan underlättar för kaninen att kunna hoppa in och ut själv när det är lämpligt, medan en öppning ovanifrån underlättar när man själv vill ta upp och stoppa ner sin kanin.

Många veterinärer uppskattar när buren kan öppnas ovanifrån, då det är lättare för dem att titta på och sedan lyfta upp kaninen.

Vår Rekommendation Av Transportbur Till Kanin

Amazon.se har ett stort utbud av transportburar till kaniner. Vi rekommenderar en vanlig smådjurstranportbur som uppfyller alla kraven på en bra transportbur.

Praktisk Transportbur till Kanin att Ta Med På Resa #ad

Flexibel transportbur med olika öppningar
Klicka här för pris, omdömen och fler bilder på Amazon #ad

Varför vi valt denna transportbur till kanin:

  • Enkel att använda
  • Lätt att rengöra
  • Smidig att ta med
  • Har god ventilation
  • Har hållare för att sättas fast i bilbältet
  • Har både sidoöppning och lucka i taket. Båda med gallergrindar
  • Går att lyfta av hela överdelen, så hela buren är i två delar, vilket tex underlättar vid rengörning

Från oss på,