Vi kan få provision på det du köper genom våra länkar. Helt utan kostnad för dig. Läs mer

DjurHemma Rekommenderar: Koppel & Sele Till Din Katt!

Har du en innekatt som ofta sitter och tittar ut genom fönstret, eller som gärna försöker smita ut genom dörren? Verkar din katt ha en nyfikenhet på omvärlden?

Då är det en jättebra ide att köpa ett koppel med sele till din katt.

Gå ut med katten, låt den få känna på luften, marken, äta i gräset och se sig omkring, men på ett säkert sätt.

Du har kontrollen och låter inte din katt kunna springa iväg.

Selet Är Det Viktiga

När det gäller koppel och sele till katter är det egentligen selen som är det viktigaste.

Katter kan visserligen dra ganska mycket, men de är inte så starka så att det blir ändå inte så mycket belastning på själva kopplet.

En promenad med en katt brukar inte vara på samma sätt som en promenad med hund. Det brukar vara lite mer en promenad på kattens villkor, och normalt sett följer man mer katten än att katten följer dig, till en viss grad förstås.

Selet däremot är väldigt viktigt att det är bra och skonsamt för katten och att katten inte har möjligheten att komma ur den och rymma.

Istället för sele kan man välja halsband till katten. Men det är inget som vi rekommenderar när det gäller att ta katten på promenad. Ett halsband är till exempel mycket lättare att rymma från.

Vad Krävs Av Ett Koppel Och Sele Till Katt

Ett koppel och sele ska förstås kunna hålla och vara rymningssäkra. De ska vara av en sådan kvalitet att de håller även om katten drar eller om katten biter på det.

Det måste också vara av sådan kvalitet så att det inte kan skada katten, det gäller då främst selet.

Det är bra om selet kan andas så att det inte blir för varmt på katten där det sitter, vilket kan bidra till irritationer på huden eller eksem.

Vår Rekommendation Av Koppel Och Sele Till Katt

På marknaden finns otaligt många olika koppel och selar till katter som man kan välja mellan.

Det är inte lätt att veta vad man ska välja. Är alla lika bra?

Vi har hittat ett bra set på amazon.se med både koppel och sele som är bra och skonsamt #ad för katten.

Katt som är ute och går i sele och koppel
Klicka här för pris, omdömen och fler bilder på Amazon #ad

Att du får med båda selet och kopplet är en fördel, då du slipper leta runt efter vilka som skulle passa ihop. Dessutom matchar dem!

Det här selet är ett mycket bekvämt och mjukt sele som sitter bra på många katter. Det är lätt att ta av och på, vilket underlättar om du har en katt som inte tycker om att vara fasthållen.

Materialet det här selet är gjort i är ett andningsbart tyg, vilket göra att det inte kommer att bli för varmt och svettigt för katten där selet sitter.

Själva kopplet är i nylon vilket är ett bra och slitstarkt material. Kopplet är 150 cm långt, vilket är en bra längd där katten får lite frihet, men du har fortfarande bra kontroll på katten.

Selet har 4 justerbara remmar, vilket gör att den går att använda när katten växer.

Med det gäller ändå att du mäter din katt noga och kolla så att selet verkligen passar till din katt innan du beställer något.

Det är så tråkigt att gå och vänta på något och så visar det sig att man måste skicka tillbaka för att det inte passar. Det är inte kul.

Så gå nu och titta om du kan hitta ett sele #ad som passar till just din katt och lycka till på din kattpromenad!

Från oss på,