Vi kan få provision på det du köper genom våra länkar. Helt utan kostnad för dig. Läs mer

DjurHemma Rekommenderar: Vattenfontän Till Din Katt!

Visste du att katter mycket hellre dricker ur vatten som rör på sig än vatten som är stilla i en skål?

De flesta av oss serverar vatten i en vanlig skål till vår katt och katten dricker där ur. Men om katten själv får välja så dricker den vatten som rör sig.

Har du sett din katt försöka dricka ur kranen i badrummet eller köket när du sätter igång dem? Det är för att vattnet rör sig.

Det är en naturlig instinkt, en egenskap som katter har ärvt från sina förfäder. I naturen är rinnande vatten fräschare och renare än stillastående vatten.

Därför hade de katter som drack från rörliga vattenkällor större chanser att överleva än de som drack från det eventuellt förorenade stilla vatten.

Du vet hur viktigt det är för din katt att den dricker tillräckligt med vatten. Att få i sig tillräckligt med vatten förhindrar urinvägsinfektion och njursjukdomar och hjälper dem att hålla sig så friska som möjligt.

Innehållsförteckning

Så Säger Veterinärer Om Vattenfontäner

För att hjälpa din katt att hålla sig hydrerad rekommenderar många veterinärer en katt vattenfontän.

Eftersom många katter dras till rinnande vatten kan dessa fontäner hjälpa din katt att dricka mer, Vilket leder till att den håller sig friskare.

Katter håller sig vanligtvis i ett halv uttorkat tillstånd, detta är för att de oftast inte vill dricka så mycket. För att njurarna ska fungera optimalt behöver de mycket vatten och bör inte torka ut ens lite.

Många veterinärer menar då att användning av en vattenfontän kan bidra till att uppmuntra katten att dricka, vilket i sin tur minskar belastningen på din katts njurar.

Vad Krävs Av En Vattenfontän Till Katten?

En vattenfontän kan egentligen se ut hur som helst. Det ska förstås vara godkänd för användning till husdjur och vara säker.

Men annars finns inga stora krav mer än att den ska kunna locka din katt till att dricka med att inte låta vattnet vara stilla.

Smart kan vara att titta efter som är lätt att rengöra och lätt att fylla på. Du vill gärna göra det så enkelt som möjligt för sig själv.

Det finns dock lite frågor som du bör ställa dig själv innan du skaffa en fontän, så att du har större chans att vara nöjd med fontänen när den väl är hemma hos dig.

Hur du väljer rätt fontän - frågor

Frågorna du bör gå igenom innan du väljer fontänen som ska passa din katt och dig själv är:

  • Är den här fontänen utvecklad till djur?
  • Låter fontänen när den är på, och isåfall hur högt?
  • Har den en timer eller sköter jag av- och påstängning?
  • Hur märker jag att vattennivån blir låg, varnar apparaten?
  • Kan din katt lätt nå vattnet, storlek?
  • Är fontänen lätt att rengöra och fylla på?

Vår Rekommendation Av Vattenfontän Till Din Katt

På amazon.se finns det massor av olika roliga, häftiga, snygg och spännande vattenfontäner som är utvecklande till husdjur.

Vi har hittat en mycket populär vattenfontän som är både snygg och praktisk #ad.

BEYAOBN Kattdricksfontän, 2,5 l vattendispenser för katter med vattennivåfönster, Cat Water Fountain rostfritt stål med 3 aktiva kolfilter och 2 kattfontän, dricksfontän för husdjur med LED-ljus
Klicka här för pris, omdömen och fler bilder på Amazon #ad

Den har flera medföljande stycken som gör att du själv kan ändra hur du vill att själva fontän delen ska se ut. Om det ska vara en stor blomma det sprutar ifrån eller om du bara vill ha en lite bubbla till exempel. Det finns tre typer av vattenflöde.

Den här fontänen har en vattenkapacitet på 2,5l och det räcker ganska länge det. Dock behöver du byta vattnet dagligen iallafall, precis som ett stillaståeende vatten, så att det inte kommer i bakterier eller smuts.

Den här fontänen har trippelfiltering av vattnet för att din katt så få så rent vatten som möjligt.

Den har en blå led lampa som ger ett väldigt fint ljus, vilket är mycket praktiskt och fungerar som en nattlampa, då den kan vara på hela natten.

Du kan också se vattennivån i ett litet fönster vilket underlättar för dig när det dags att fylla på vatten.

Det kan vara skönt att inte ha en fontän som ger ifrån sig ljud när det börjar bli tomt, tänk om du inte är hemma då. Det är bättre att du själv enkelt kan kontrollera var nivån ligger.

Gå nu och titta på den här fina vattenfontänen #ad som är mycket uppskattad av både katter och deras ägare!

Från oss på,