Gå till våra rekommendationer på de bästa tillbehören till dina marsvin!

Vi kan få provision på det du köper genom våra länkar. Helt utan kostnad för dig. Läs mer

9 Mer Eller Mindre Nödvändiga Julklappar Till Marsvin 2023!

Även om det är långt kvar till jul eller om den redan står för dörren så ska julklappar inköpas. Tissel, tassel och prasslande papper! Vem älskar inte juletiden?

Dina marsvin borde få vara med på jul. De kanske inte ska springa runt mitt i julkappsröran. Men någon liten julklapp borde de få.

För att ge dig lite inspiration på spännande, roliga, tokiga eller nödvändiga julklappar, har vi satt ihop den här artikeln med tips där du kan kika runt för att få ideer på vad som skulle kunna passa till just dina marsvin!

Marsvinstunnel För Vila Och Lek

Tunnel för smådjur gjord i korg
Klicka här för pris, omdömen och fler bilder på Amazon #ad

Marsvin älskar att springa genom saker, över saker och gömma sig i saker. En tunnel är roligt för marsvin leka med. Men tunnlar är även det perfekta gömstället för marsvinen. De kan ligga inne i tunneln och vila samtidigt som de kan känna sig trygga. De har tak över huvudet och två flyktvägar. Bättre kan det inte bli.

På Amazon.se finns många olika tunnlar för djur. Vi har hittat en som är väldigt passande till marsvin. Det är en korgtunnel gjord i naturliga material, vilket gör att när marsvinen börjar gnaga på den, så är det ofarligt för dem.

Mysig Tunnel I Korg #ad

Marsvinens Egen Myshörna

Två marsvin myser i en mjuk och skön grott-säng
Klicka här för pris, omdömen och fler bilder på Amazon #ad

Vem gillar inte att mysa ner sig när man är trött, där det är riktigt mjukt, varmt, tryggt och mysigt? Dina små marsvin vill också ha det så. Tänk dig en alldeles egen fluffig bädd, där dina marsvin riktigt kan mysa in sig. Finns det något bättre dessa kalla vinterdagar?

På Amazon.se kan du hitta en lite mjuk-grotta som passar till marsvin. En mycket populär myshörna av marsvinsägare och deras marsvin. Just den här myshörnan går till och med att köra i tvättmaskinen på 30 grader.

Varm Och Mysig Marsvinsgrotta #ad

Utmana Marsvinen

En leksak i tyg där mankan gömma godbitar i
Klicka här för pris, omdömen och fler bilder på Amazon #ad

Behöver dina marsvin mer aktivering och behöva tänka mer? Alltså få mer utmaning i livet? Då bör du satsa på någon sorts leksak som marsvinen kommer att gilla där de behöver tänka för att lösa ett problem.

Det enklaste för att få marsvinen att lösa ett problem är när mat eller godbitar är involverade.

Därför har vi tittat ut en populär aktiveringsleksak för marsvin på Amazon.se. Det är en fodermatta där man lägger ner lite godbitar och sedan behöver marsvinen leta runt i gräset för att hitta dem.

Leksaken är mjuk och mysig och gjord i djursäkra material.

Hitta Godbiten #ad

Tillfällig Utomhusbur Till Sommaren

Utebur till kaniner med tak som skyddar
Klicka här för pris, omdömen och fler bilder på Amazon #ad

Marsvin bör inte vara utomhus på heltid. Dock uppskattar de flesta marsvin att få gå ut lite då och då när vädret är varmt. Då är det bra att ha en hage som du kan släppa ut din marsvin i när solens strålar börjar värma fram på vårkanten.

Du kanske inte vill ha en fast konstellation på gräsmattan som tar upp plats och gör det svårt att klippa gräset.

Då kan det vara smidigt att ha en inhägnad som går att flytta runt.

Vi har hittat en bra inhängnad på Amason.se som är till för tillfälliga utevistelser. Det medföljer ett sorts tak och solskydd, vilket är att föredra.

Den har ingen golv (det går dock att köpa till ett golv). Fördelen att vara uten golv är att marsvinen får gå direkt på gräset och kunna beta.

Det gäller dock att du har koll på marsvinen när de är i tillfälliga häng. Marsvin gräver inte mycket så att det skulle kunna rymma är inte så troligt, men det finns rovdjur som istället kan gräva sig in.

Gå Ut Under Sommartiden #ad

Gnagvänligt Marsvinshus

Enkelt men snyggt trähus
Klicka här för pris, omdömen och fler bilder på Amazon #ad

Att sätta in ett fint hus till marsvinen är alltid uppskattat. Om det dessutom har ett platt tak som går att sitta på för att spana in utsikten, så är det extra bra. Om dessutom är byggt i ett gnagvänligt trämaterial så är det jackpot för marsvinen.

Vi har därför hittat ett hus på Amazon.se som uppfyller marsviens önskningar. Huset är triangelformat, vilket gör att du lätt kan passa in det i ett av burens hörn, vilket gör att det kommer undan lite och marsvinen som går in där får lugn och ro. Huset har platt tak, vilket går bra att sitta uppe på. Inte nog med det, där är byggt i gnagvänligt material!

Praktiskt Trähus Till Marsvinen #ad

För Kissande Marsvin

En högabsorberande filt att ha i knäet eller i transportburen
Klicka här för pris, omdömen och fler bilder på Amazon #ad

Tycker du att det är jobbigt när marsvinen kissar utanför buren? När du sitter med ett av marsvinen i knät och myser lite så har de inte alltid så lätt att hålla sig.

Då skulle du och ditt marsvin behöva en hög absorberande fleecefilt som är mysig att använda och går lätt att tvätta. Det gör att du och ditt marsvin kan ha längre mysstunder tillsammans.

På Amazon.se finns en bra filt som fungerar till marsvin. Det går att använda till olika platser och behöver inte bara vara i knät. Det finns andra platser där men inte vill att det händer en olycka. Då är en sådan här filt väldigt bra att ha.

Absorberande Filt För Små Olyckor #ad

Tält Och Utkiksplats I Ett

Två marsvin som är inne i tältdelen
Klicka här för pris, omdömen och fler bilder på Amazon #ad

Att ha olika ställen i buren där marsvinen kan gå och gömma sig är nästan ett måste. Speciellt om du har fler än två marsvin, då kan det bli svårt att få plats om det bara finns ett ställe att gömma sig på.

Med lite fantasi kan man hitta på olika saker som man kan ge marsvinen som gömställen. Möjligheterna är många.

På Amazon.se kan kan köpa ett sorts hörn tält. Du fäster det i ett av hörnen på buren så hänger det ner ett skynke som marsvin kan gå bakom. När det här tältet är uppsatt i buren är det så stadigt att ovansidan är möjlig att sitta på. Taket på tältet blir då en trevlig utkiksplats där marsvinen kan sitta och spana ut eller lägga sig och vila.

Både Gömma Och Utkiksplats #ad

Marsvin Måste Få Gnaga

9 roliga leksakar som är gnagvänliga
Klicka här för pris, omdömen och fler bilder på Amazon #ad

Eftersom marsvin måste få gnaga hela tiden för att slipa ner sina tänder är det väl en utmärkt ide att ge dina marsvin lite nya gnagleksaker i julklapp.

På Amzon.se finns ett bra leksaksset om 9 leksaker som är perfekta för att gnaga på. De här sakerna är inte bara bra för att slipa tänderna på de är också roliga för marsvinen att leka med och goda att äta på.

Ge inte alla 9 leksaker på en gång utan ge några i taget och variera så att marsvinen inte tröttnar på dem.

Gnagvänliga Leksaker #ad

Vacker Julsaga Med Marsvin I Huvudrollen

Framsidan av boken A guinea pig Christmas carol
Klicka här för pris, omdömen och fler bilder på Amazon #ad

Vad är inte mysigare än att i juletid sitta inne en kall vinterdag med en kopp varm choklad och läsa en julsaga. Dina marsvin vill säkert lyssna på den spännande sagan, om det är marsvin som innehar huvudrollerna.

Varför inte köpa den engelska utgåvan av A Guinea Pig Christmas Carol från Amazon.se. Det är en tolkning av Charles Dickens hjärtvärmande vintersaga, skriven av författaren själv Charles Dickens, och Alex Goodwin och Tess Nerwall. Boken har fantastiska bilder på söta och roliga marsvin.

Den här boken är ett måste för alla marsvinsälskare!

(Man kan även hitta Charles Dickens, Oliver Twist i marsvins versionen)

Julbok För Marsvinsälskare #ad

Sammanfattning: Marsvin Vill Också Ha Julklappar

Marsvin tycker om uppmärksamhet och aktivitet. Julafton är en sådan dag. Klart att marsvinen ska vara med. Då är det ju inte mer än rätt att marsvinen också får lite julklappar.

Visst marsvinen kanske inte märker om de får en ny sak på julafton eller om det är en annan dag, men då julafton är en så speciell dag för oss. Så varför inte ge marsvinen något som de kommer att uppskatta och tycka om, eller passa på att ge dem något som du ändå hade tänkt att köpa som de behöver.

Från oss på,