Gå till våra rekommendationer på de bästa tillbehören till din katt!

Om Katten Inte Kommer Hem. Tänk På Det Här!

En liten katt som gömmer sig i buskarna
Ingen kan se mig!

Om din katt inte kommer hem när den brukar så är det lätt att snabbt bli orolig. I början försöker man tänka att kissen kommer snart, den har bara blivit upptagen med något spännande, eller gått längre bort än vanligt. Snart kommer kisse.

Men om din katt inte kommer hem och du börjar känna en oro, tveka inte att gå runt i ditt grannskap och ropa kattens namn.

Att höra din röst kan påminna din katt om att en kärleksfull familj och god mat väntar på den.

Men det finns ju också saker som kan ha hänt katten, som att den har blivit ofrivilligt instängd någonstans.

Det är viktigt att tänka på att ju tidigare letandet börjar, desto större är chansen att hitta din katt.

I den här artikeln går vi igenom vad du kan tänka på och var du kan leta efter din vän.

Sök Igenom Ditt Hus Ordentligt

Det första du ska göra är att söka igenom varje hörn av ditt hus.

Se till att även titta på kattens vanliga gömställen, du vet aldrig om din lilla vän kanske bara gömmer sig på en av sina favoritplatser.

Var noggrann och titta överallt.

Kan Katten Vara Instängd

När du har konstaterat att din katt definitivt inte finns någonstans i huset, bör du gå och se om katten av misstag kan ha stängts in i ditt garage eller förråd om du har något sådant på tomten.

Det är mycket vanligt att katter blir instängda någonstans av misstag, faktiskt mycket vanligare än vad folk i allmänhet tror.

Speciellt yngre katter som ofta är alldeles för nyfikna för sitt eget bästa, men även äldre katter hittas ofta instängda.

Om du fortfarande inte kan hitta katten, be dina grannar att kontrollera sina garage, förråd och växthus.

Om du kan komma ihåg att du sett din katt i en viss trädgård, eller om en granne någonsin har pratat om att din katt har varit i deras trädgård, se till att prata med dem och berätta att din katt har inte kommit hem.

Anmäl Katten Saknad

Om din katt är id-märkt med chip eller örontatuering är det lättare för en upphittare, veterinär, eller polis att hitta och komma i kontakt med dig.

Kontakta id-registret och anmäl din katt som saknad.

Det är också bra om du redan när du skaffar din katt registrerar dig och din katt i ett ägarregister, SVERAK eller SKK för att det bli lättare för något som hittar katten att komma i kontakt med dig.

Kontakta registret och berätta att katten är bortsprungen.

Se till så att dina kontaktuppgifter är aktuella och synliga på nätet så att en eventuell upphittare lätt kan komma i kontakt med dig. Man kan välja att ha sina uppgifter dolda i registret, men tyvärr är det många som tror att katten saknar ägare när det står dolda uppgifter och därmed inte går vidare om de hittat en ensam katt.

Sätt Upp Lappar I Närområdet

Att sätta upp lappar i närområdet med bild på katten och dina kontaktuppgifter är fortfarande ett bra knep som kan ge utdelning.

Människor som är ute och går blir mer vaksamma om de skulle se en katt som de redan sett på en bild. Inte minst om de hittar katten olyckligt instängda i ett förråd på deras egen tomt.

Använd Sociala Medier

Tveka inte att publicera ett meddelande i dina sociala mediegrupper.

Facebookgrupper och andra är ofta fulla av djurälskande människor som kan vara till stor hjälp för att hjälpa dig hitta din försvunna katt.

Sammanfattning: Katter Kan Vara Bra På Att Hålla Sig Undan

När katten inte kommer hem som den ska blir man snabbt orolig. Tveka inte att gå ut och leta efter katten. Ropa på den och skramla med lite torrfoder (om katten äter sådant).

Medan du letar, ta dig tid att stanna och lyssna efter ljudet av svagt mjau eller spinnande. Har du tur kan du lyckas höra din katt även om den har blivit omedvetet instängd någonstans.

Lappar och sociala medier är ett bra sätt att upplysa folk om att din katt är borta. På så sätt är det fler som kan hålla utkik efter kissen.

Om katt en har en id-märkning eller chipp är lättare att kunna komma i kontakt med dig om någon person hittar katten.

Ibland är det det så att katten bara helt enkelt håller sig borta, men dyker upp när den själv vill och känner att den vill komma hem igen. Katter kan vara väldigt självständiga.

Från oss på,